Botë

Rebelët në Etiopi marrin nën kontroll qytetin që është nën mbrojtje të UNESCO-s

 

Rebelët e rajonit Tigray të Etiopisë veriore kanë marrë nën kontroll qytetin e Lalibela, që është në listën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s.

Lalibela që njihet si shtëpi e kishave që i takojnë shekullit të 13-të, të latuara nga shkëmbinjtë, dhe është një vend i shenjtë për miliona të krishterë ortodoks.