Botë

Sfidat e turizmit gjatë pandemisë në Meksikë

 

Prej rrënojave të aztekëve e deri te restorantet e klasit botëror, Meksiko City ka shumëçka për t’iu ofruar turistëve nga bota mbarë. Krenohet po ashtu me kulturën e kamur në teatro, muze dhe koncerte.

Sipas Ministrisë së Turizmit në Mexico City, në një vit të mirë turizmi qyteti gjeneron rreth 8.5 për qind të prodhimit të brendshëm bruto, 6 miliardë dollarë për ringjalljen ekonomike dhe plot 350 mijë vende pune. Por si pasojë e pandemisë, në vitin 2020 pati rënie të theksueshme ekonomike.