Botë

Vrasja e fëmijëve palestinezë nga Izraeli

"Nënë, nënë, ku është Muhamedi?", e pyeti disa herë të ëmën, i shqetësuar Omar Tamimi, 3 vjeç.

 

Dymbëdhjetë fëmijë janë vrarë sivjet në Bregun Perëndimor, të pushtuar nga Izraeli. 67 të tjerë u vranë vetëm në maj gjatë sulmeve ajrore të Ushtrisë izraelite mbi Gazën. “Ne e çuam në spital, por ai vdiq më pak se një orë pasi e qëlluan. Mjekët nuk ia dolën ta shpëtonin”, tha Bara'a Tamimi, nga fshati Nabi Saleh, pranë Ramallahut, derisa po përpiqej ta ngushëllonte djalin tjetër, 3-vjeçarin Omar Tamimi, i cili po e pyeste të ëmën se ku ndodhej vëllai më i madh

"Nënë, nënë, ku është Muhamedi?", e pyeti disa herë të ëmën, i shqetësuar Omar Tamimi, 3 vjeç.

Duke u përpjekur që të reflektonte qetësi para fëmijëve të saj, Bara'a Tamimi, nga fshati Nabi Saleh, pranë Ramallahut, u përpoq ta ngushëllojë djalin e saj para se të thyhej dhe të shkrehej në vaj.