Botë

Uragani Nicholas rrezikon banorët e Luizianës në SHBA

 

Uragani Nicholas ka zbritur në bregdetin e Teksasit në SHBA, duke shkaktuar shira të fortë dhe përmbytje kërcënuese për jetën. Uragani u rrit nga një stuhi tropikale të hënën, para se të përhapej në ora 00:30.

Njerëzve në Teksas dhe shtetit fqinj Luiziana u është thënë të presin ndërprerje të energjisë dhe rritje të stuhisë, derisa presidenti amerikan, Joe Biden, mori vendim për shpallje të gjendjes emergjente në Luiziana. Ai urdhëroi ndihmë federale për shtetin.