Botë

Vaksinimi funksionon: Nga 51 mijë të vdekur në Britani, vetëm 1.2 për qind ishin të vaksinuar

Foto: AP
 

Vetëm 640 nga mbi 51 mijë persona që vdiqën nga koronavirusi brenda gjashtë muajve të këtij viti, ishin plotësisht të vaksinuar me vaksinën kundër COVID-19.

Siç bën të ditur Zyra Nacionale e Statistikave, mes janarit dhe qershorit, vaksinimi me dy doza të vaksinës ka reduktuar gjasat e vdekjes nga kororonavirusi. Bazuar në të dhënat e kësaj Zyre, i bie që në përqindje, nga 51 mijë persona të vdekur, vetëm 1.2 për qind ishin të vaksinuar.