Botë

Gjenerali që prapa shpinës së Trumpit e shmangu më të keqen

Dy ditë pas sulmit në ndërtesën e Capitolit në Washington më 6 janar, këshilltari ushtarak i ish-presidentit Donald Trump, gjenerali Mark Milley vetë e kryesoi një aksion tepër të fshehtë për t’ia kufizuar republikanit urdhrin për ndonjë sulm të mundshëm ushtarak apo përdorimin e armëve bërthamore. Këto hollësi i ka hedhur në dritë libri i ri “Peril”, i shkruar nga gazetari legjendar, Bob Woodward dhe reporteri veteran i gazetës “Washington Postit”, Robert Costa.

 

Libri “Peril”, gazetarit Bob Woodward dhe reporterit Robert Costa, është i bazuar në më shumë se 200 intervista me zyrtarët dhe dëshmitarët kryesorë. E shpërfaq portretin e Trumpit që po kalonte ditët e fundit si president. Libri i rikujton momentet e rënda prapa skenave të presidentit shpërthyes që me të bërtitura ndaj zyrtarëve po kërkonte të mbante pushtetin

Dy ditë pas sulmit në ndërtesën e Capitolit në Washington më 6 janar, këshilltari ushtarak i ish-presidentit Donald Trump, gjenerali Mark Milley vetë e kryesoi një aksion tepër të fshehtë për t’ia kufizuar republikanit urdhrin për ndonjë sulm të mundshëm ushtarak apo përdorimin e armëve bërthamore. Këto hollësi i ka hedhur në dritë libri i ri “Peril”, i shkruar nga gazetari legjendar, Bob Woodward dhe reporteri veteran i gazetës “Washington Postit”, Robert Costa.

Woodward dhe Costa kanë shkruar se gjenerali Milley, i lëkundur fort nga sulmi në Capitol, ishte i bindur se Trumpi kishte kaluar në gjendje të rëndë mendore pas humbjes në zgjedhje, “sidomos kur shfaqej si maniak dhe u bërtiste zyrtarëve”, ka shkruar agjencia amerikane CNN. Sipas librit, Trumpi kishte nisur të krijonte realitetin e vet për konspiracionet e pafundme të zgjedhjeve. Milley ishte i shqetësuar se Trumpi mund ta tepronte, kanë shkruar autorët e librit “Peril”, fragmentet e të cilit i citon CNN.