Botë

SHBA-ja, Britania e Madhe dhe Australia krijojnë paktin historik të sigurisë

 

Britania e Madhe, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Australia, kanë njoftuar se kanë krijuar një pakt të veçantë sigurie, për të ndarë teknologjitë e përparuara, duke përfshirë njohuritë e nëndetëseve me energji bërthamore.

Partneriteti i emëruar “Aukus” synon “ të mbrojë interesat tona në Indo-Paqësor”, kanë deklaruar udhëheqësit e tri shteteve, përmes një komunikate të përbashkët.