Botë

Kompanitë e karburanteve padisin qeveritë e katër shteteve me 13 miliardë dollarë

Foto: AP
 

Kompanitë e karburanteve fosile janë duke paditur qeveritë e shumë shteteve të botës duke kërkuar më shumë se 18 miliardë dollarë, pasi sipas tyre, aksioni kundër ndryshimeve klimatike po kërcënon fitimet e tyre.

Pesë kompani energjetike, duke përfshirë këtu edhe kompanitë britanike “Rockhopper” dhe “Ascent” janë duke shfrytëzuar një proces legal e cila i lejon entitetet komerciale të padisin qeveritë sipas ligjeve ndërkombëtare që rregullojnë marrëveshjet dhe traktatet tregtare, raporton Sky News.