Botë

Nuk ka shkuar ende: Merkeli do të qëndrojë si ushtruese aktive detyre

Pas 16 vjetësh në pushtet, kancelarja Angela Merkel nuk po e kërkon rizgjedhjen në zgjedhjet e 26 shtatorit në Gjermani, mirëpo ajo as përafërsisht nuk do të mbetet anash.

 

Mundësia për bisedime të zgjatura të koalicionit pas zgjedhjeve nënkupton se Merkeli nuk do të largohet nga detyra së shpejti dhe se ajo synon plotësisht që ta shfrytëzojë kohën e paszgjedhjeve për të insistuar në nismat e politikës së jashtme, kanë thënë për agjencinë Reuters zyrtarë të lartë të Qeverisë

Pas 16 vjetësh në pushtet, kancelarja Angela Merkel nuk po e kërkon rizgjedhjen në zgjedhjet e 26 shtatorit në Gjermani, mirëpo ajo as përafërsisht nuk do të mbetet anash.

Mundësia për bisedime të zgjatura të koalicionit pas zgjedhjeve nënkuptojnë se Merkeli nuk do të largohet nga detyra së shpejti dhe se ajo synon plotësisht që ta shfrytëzojë kohën e paszgjedhjeve për të insistuar në nismat e politikës së jashtme, kanë thënë për agjencinë Reuters zyrtarë të lartë të Qeverisë.