Botë

Aplikacioni i opozitës ruse fshihet nga Apple dhe Google me të filluar votimi

 

Një aplikacion votimi “Smart Voting” i ideuar nga lideri i burgosur i opozitës ruse Alexei Navalny është hequr nga dyqanet online të Apple dhe Google në ditën kur rusët filluan të votojnë në zgjedhjet parlamentare.

Autoritetet ruse kishin kërcënuar se do të gjobisnin dy kompanitë nëse ata refuzonin të hiqnin aplikacionin.