Botë

SHBA-ja e Britania kritikohen rëndë për paktin e sigurisë me Australinë

 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Britania e Madhe janë duke u përballur me kritika të mëdha pas krijimit të paktit të sigurisë me shtetin e Australisë.

Marrëveshja mes tri fuqive botërore, e parë si një përpjekje për t’i dalë kundër Kinës, është bërë në mënyrë që SHBA-ja dhe Britania t’i japin Australisë teknologjinë e ndërtimit të nëndetëseve me fuqi nukleare.