Botë

Gjermanët i druajnë të ardhmes pa Merkelin

 

Një javë para zgjedhjeve parlamentare në Gjermani, gjermanët janë të pavendosur se kënd e duan për pasardhës të kancelares Angela Merkel. Përtej problemeve botërore, shumica e gjermanëve duan rimëkëmbjen ekonomike pasi janë goditur rëndë nga pandemia dhe fatkeqësia e përmbytjeve

Vendimi i kancelares gjermane, Angela Merkel, që të mos vazhdonte qëndrimin në pushtet, pas 16 vjetësh në Zyrën më të fuqishme të Gjermanisë, ka lënë gjermanët të pavendosur para zgjedhjeve parlamentare të 26 shtatorit.

Pronari i një mulliri dëshiron që qeveria e ardhshme ta forcojë rrjetin e furnizimit të dëmtuar nga pandemia, një birrari në jug të Gjermanisë dëshiron strategji më të mirë ndaj pandemisë dhe rrjet të përmirësuar të telefonave.