Botë

Shpëlarja e parave: Pasuesi i mundshëm i Merkelit përgjigjet rreth hetimeve

Ministri i Financave, Olaf Scholz, pretenduesi kryesor për zgjedhjet e Gjermanisë, ka dalë të hënën para ligjvënësve, një javë para votimeve, për t’iu përgjigjur pyetjeve lidhur me hetimet e ndërmarra nga njësiti qeveritar kundër shpëlarjes së parave që rezultuan me bastisje policore në ministrinë e tij.

 

“E shfrytëzova mundësinë për të shpjeguar përsëri se tre vjetët e fundit ishin mbase më të mirët për pozicionimin e autoriteteve tona në aspektin e luftës kundër shpëlarjes së parave dhe financimit të terrorizmit”, ka thënë Olaf Scholz para gazetarëve. “Kemi arritur më shumë gjatë tre vjetëve të fundit, sesa në të gjithë 30 vjetët paraprakë”

Ministri i Financave, Olaf Scholz, pretenduesi kryesor për zgjedhjet e Gjermanisë, ka dalë të hënën para ligjvënësve, një javë para votimeve, për t’iu përgjigjur pyetjeve lidhur me hetimet e ndërmarra nga njësiti qeveritar kundër shpëlarjes së parave që rezultuan me bastisje policore në ministrinë e tij.

Scholz dhe zyrtarët e Partisë së tij Socialdemokrate kanë ngritur pikëpyetje lidhur me domosdoshmërinë dhe motivimin e bastisjeve të 9 shtatorit në ministrinë e tij dhe atë të Drejtësisë, e cila udhëhiqet gjithashtu nga partia e tij e qendrës së majtë.