Botë

Berlini paralajmëron për humbje besimi ndaj SHBA-së sherri Aukusit

 

Gjermania ka mbështetur Francën në qortimin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për negocimin tinëz të paktit të ri të sigurisë me Australinë dhe Britaninë e Madhe në kurriz të marrëveshjes që Qeveria australiane kishte arritur më parë me Parisin.

Ndërkaq, shefja e krahut ekzekutiv të BE-së e ka cilësuar si të papranueshme këtë sjellje. Në një sinjal të qartë të zemërimit të bllokut evropian, ambasadorët e Bashkimit Evropian kanë shtyrë përgatitjet për këshillin inaugurues të të tregtisë dhe teknologjisë më 29 shtator me Shtetet e Bashkuara.