Botë

BE-ja mbështet Francën në përplasje me Australinë: A po kthehet Amerika?

Foto: AP

Ministrat e Jashtëm të shteteve anëtare të Bashkimit Evropian kanë shprehur mbështetjen dhe solidaritetin e tyre për Francën gjatë takimit të tyre në New York për të diskutuar tërheqjen e Australisë nga marrëveshje 40-miliardë-dollarëshe me Parisin, duke e zëvendësuar atë me një të re me Shtetet e Bashkuara dhe Britaninë e Madhe.

 

“Pse? Sepse me administratën e re të Joe Bidenit, Amerika po kthehet. Ky ishte mesazh historik i përçuar prej kësaj administrate të re dhe tani kemi dilema. Çfarë nënkupton – Amerika po kthehet? A është kthyer Amerika në Amerikë, apo diku tjetër? Ne nuk e dimë”, ka deklaruar presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel

Ministrat e Jashtëm të shteteve anëtare të Bashkimit Evropian kanë shprehur mbështetjen dhe solidaritetin e tyre për Francën gjatë takimit të tyre në New York për të diskutuar tërheqjen e Australisë nga marrëveshje 40-miliardë-dollarëshe me Parisin, duke e zëvendësuar atë me një të re me Shtetet e Bashkuara dhe Britaninë e Madhe.

Vendim befasues