Botë

Zbulohet ndërlidhja e forcave britanike me vdekjen e rreth 300 civilëve afganë

Shënimet zyrtare të Ministrisë kanë treguar se forcat britanike janë të ndërlidhura me vdekjen e 86 fëmijëve dhe më se 200 civilëve të rritur gjatë konfliktit në Afganistan, teksa vetëm rreth 2.380 funte kompensim janë paguar për secilën jetë të humbur

 

Shënimet zyrtare të Ministrisë kanë treguar se forcat britanike janë të ndërlidhura me vdekjen e 86 fëmijëve dhe më se 200 civilëve të rritur gjatë konfliktit në Afganistan, teksa vetëm rreth 2.380 funte kompensim janë paguar për secilën jetë të humbur

Forcat britanike janë të ndërlidhura me vdekjen e 86 fëmijëve dhe më se 200 civilëve të rritur gjatë konfliktit në Afganistan, teksa vetëm rreth 2.380 funte kompensim janë paguar për secilën jetë të humbur, kanë treguar të enjten të dhënat më të fundit të shpalosura nga e përditshmja britanike “Guardian”.

Këto të dhëna janë evidentuar në shënimet zyrtare të Ministrisë së mbrojtjes. Sipas tyre, viktima civile më e re në moshë ishte trevjeçare.