Botë

Kina ndërton qendër karantine me 5.000 dhoma për ata që vijnë nga jashtë

Foto: CNN
 

Kur bëhet fjalë për të mbajtur larg COVID-19, pak vende duken të gatshme të shkojnë aq larg sa Kina.

Ndërsa vendet në të gjithë botën rihapin kufijtë dhe lehtësojnë kufizimet e koronavirusit, Pekini po dyfishon strategjinë e tij zero-Covid. Shembulli i fundit: një strukturë karantine prej 260 milionë dollarësh, me 5,000 dhoma për udhëtarët që hyjnë, që hapet në metropolin jugor të Guangzhou në ditët në vijim.