Botë

Rrëmbimi i një fëmije francez që e shpërfaq shtrirjen globale të QAnonit

Foto: AP

Fabrika e vjetër e kutive muzikore, boja e fasadës së vjetruar e cila ishte përtharë kaherë, qe e braktisur për vite të tëra në periferi të qytetit malor zviceran.

 

Lola Montemaggi e kishte humbur kujdestarinë mbi vajzën e saj Mia kundruall nënës së vet, pasi që shërbimet qeveritare franceze për përkujdesjen e fëmijëve druanin se gruaja nuk ishte e qëndrueshme psikikisht. Kësisoj, Montemaggi gjeti njerëz online që ndanin besimin QAnon se vetë nëpunësit qeveritarë po e drejtonin një rrjet të trafikimit të fëmijëve. Mandej iu kthye rrjetit të saj për të bërë atë që duhej të bënte: ta rrëmbente Mian

Fabrika e vjetër e kutive muzikore, boja e fasadës së vjetruar e cila ishte përtharë kaherë, qe e braktisur për vite të tëra në periferi të qytetit malor zviceran.

Ishte vend i përkryer i fshehjes për një nënë të re franceze dhe të bijës së saj 8-vjeçare në epiqendër të operacionit Lima, komplot ky ndërkombëtar i rrëmbimit të fëmijëve i planifikuar dhe i financuar nga një grup francez i ngjashëm me lëvizjen e së djathtës ekstreme QAnon.