Botë

Koalicioni “semafor” në Gjermani, i mundshëm para Kërshëndellave

 

Përfaqësuesit më të lartë të SPD-së, të Gjelbërve dhe FPD-së kanë sinjalizuar se bisedimet formale për koalicion mund të nisin qysh para javës së ardhshme, duke e shndërruar formimin e qeverisë së re nën udhëheqjen e Olaf Scholzit të SPD-së para Kërshëndellave në një skenar të mundshëm

Tri partitë politike që synojnë formimin e qeverisë së ardhshme në Gjermani kanë sinjalizuar të martën se bisedimet formale mund të nisin më herët sesa që pritej, në një shenjë se koalicioni i ri mund të bëjë betimin qysh para fundit të këtij viti.

Përfaqësuesit më të lartë të partive janë përfshirë qysh nga fundjava në bisedimet eksploruese për koalicionin potencial të njohur si “semafor” midis Socialdemokratëve të qendrës së majtë (SPD), Demokratëve të Lirë liberalë (FDP) dhe Partisë së Gjelbër.