Botë

Kina do t’i testojë mostrat e gjakut nga pacientët e parë me COVID-19 në Wuhan

 

Kina pritet që të testojë mijëra mostra të gjakut nga qyteti i Wuhanit, si pjesë e hetimeve për origjinën e koronavirusit.

Vendimi i shtetit kinez është marrë pas presionit të madh për transparencë në lidhje me shfaqjen e virusit. Më shumë se 20 mijë mostra të ruajtura të gjakut, përfshirë edhe ato të vitit 2019, ishin shënjuar nga paneli i hetuesve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë si burim kyç për informacione që mund të përcaktojnë se kur dhe ku nisi kalimi i virusit te njerëzit. Mostrat janë ruajtur në Qendrën e Gjakut në Wuhan, qytet kinez prej ku buroi koronavirusi.