Botë

Policia italiane shtyp protestën ndaj pasaportës së vaksinimit

 

Policia italiane ka përdorur topa uji dhe gaz lotsjellës për t’i shpërndarë demonstruesit që të hënën vërshuan rrugët e qytetit veriperëndimor Trieste për të protestuar ndaj vendimit qeveritar që e bën të domosdoshme pasaportën e vaksinimit kundër COVID-19 në vende të punës.

Të premten, Italia është bërë ekonomia e parë evropiane që ua ka kërkuar të gjithë punëtorëve dëshminë e vaksinimit apo testin negativ jo më të vjetër së 48 orë në mënyrë që të hyjnë në vendet e tyre të punës.