Botë

Kryeministri polak në luftë verbale me BE-në sherri i sundimit të ligjit

Foto: AP
 

Kryeministri i Polonisë, Mateusz Morawiecki, ka thelluar luftën verbale me kryetaren e Komisionit Evropian dhe deputetët, duke i akuzuar se synojnë që ta kthejnë shtetin në një provincë, në përshkallëzimin e ri të përplasjeve mes Varshavës dhe Brukselit rreth sundimit të ligjit.

Gjatë debatit të nxehtë në Parlamentin Evropian në Strasburg, Morawiecki ka pretenduar se drejtësia evropiane është përgjegjëse për “revolucionin në zhvillim” që e dobëson sovranitetin e Polonisë.