Botë

Shtetet aleate në NATO përgatitin plan për mbrojtje nga Rusia

Foto: AP
 

Ministrat e Mbrojtjes të NATO-s pritet që të arrijnë pajtim rreth një megaplani të mbrojtjes karshi sulmeve të mundshme ruse, duke konfirmuar se synimi kryesor i Aleancës në aspektin e mbrojtjes është Moska, me gjithë përqendrimin kah Kina.

Strategjia e re ka për qëllim përgatitjen ndaj sulmeve të papritura në rajonet e Detit Baltik dhe të atij të Zi që mund të përfshijnë përdorimin e armëve bërthamore, rrjeteve të hakerëve dhe sulmet nga gjithësia.