Botë

Sinjalizuesja akuzon Facebookun për nxitje të urrejtjes dhe ekstremizmit

 

Ish-ekspertja e të dhënave në Facebook, Frances Haugen, ka thënë se kompania mund të përfshijë ndërmjetës për t’ua parandaluar grupeve të ndryshme që të përdoren për përhapjen e qëndrimeve ekstremiste. “Pa dyshim, kjo po e përkeqëson urrejtjen”, ka thënë ajo, duke folur para ligjvënësve në Parlamentin britanik

Sinjalizuesja e Facebookut, Frances Haugen, u ka thënë të hënën ligjvënësve britanikë se gjiganti i mediave sociale nxit urrejtje dhe ekstremizëm, nuk u ofron mbrojtje fëmijëve nga përmbajtjet e dëmshme dhe i mungon shtysa për zgjidhjen e problemeve, duke u dhënë kësisoj shtysë përpjekjeve të qeverive evropiane për zbatimin e rregullimeve më strikte në kompanitë teknologjike.

Derisa dëshmia e saj u ka dhënë jehonë atyre që i kishte thënë para Senatit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në fillim të këtij muaji, paraqitja e saj ka tërhequr interesimin e një Komiteti parlamentar në Britani të Madhe, që po punon në hartimin e një ligji për kontrollimin e kompanive të mediave sociale.