Botë

OBSH: Evropa me më së shumti infektime e vdekje si pasojë e COVID-19 në javën e fundit

Foto: Shutterstock
 

Evropa ka mbetur rajoni i vetëm në të gjithë botën që ka raportuar rritje të rasteve të infektimeve dhe vdekjeve në javët e fundit, me një rritje prej dyfish në përqindje, ka bërë të ditur të mërkurën Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH).

Sipas OBSH-së, në 53 shtete të rajonit të Evropës, është shënuar një rritje prej 18% e rasteve të infektimeve në javën e fundit, që shënon edhe javën e katërt me rritje të vazhdueshme në këtë zonë.