Botë

Facebooku dhe dezinformimi që çoi njerëzit në vdekje

Oumie Nyassi duke shfaqur videon e cilësuar si lajm i rrejshëm. Në këtë video shihej një grua që pohonte se ishte magnetizuar pas vaksinimit kundër koronavirusit. Postime të tilla kanë ndikuar në refuzimin e vaksinave kundër COVID-19

Në të njëjtën ditë, Qendra Kundër Urrejtjes Digjitale publikoi analizën e postimeve të rrjeteve sociale, që vlerësonte se vetëm një grup i përdoruesve të Facebookut ishte përgjegjës për 73 për qind të postimeve kundër vaksinave vetëm mes muajve shkurt dhe mars. Ishte një studim që liderët e Facebookut thanë se fajtor ishte publiku, pavarësisht se hulumtimi konfirmoi se një numër i vogël llogarish bëjnë thirrje kundër vaksinës

 

Në të njëjtën ditë, Qendra Kundër Urrejtjes Digjitale publikoi analizën e postimeve të rrjeteve sociale, që vlerësonte se vetëm një grup i përdoruesve të Facebookut ishte përgjegjës për 73 për qind të postimeve kundër vaksinave vetëm mes muajve shkurt dhe mars. Ishte një studim që liderët e Facebookut thanë se fajtor ishte publiku, pavarësisht se hulumtimi konfirmoi se një numër i vogël llogarish bëjnë thirrje kundër vaksinës

Kur nisën të qarkullonin fjalët për rrezikun dhe joefikasitetin e vaksinave kundër COVID-19 nëpër rrjetet sociale dhe hapat e paktë për të parandaluar përhapjen e virusit, disa punëtorë të Facebookut menduan se kishin gjetur një formë për të ndihmuar.

pamundësuar se si listohen postimet për vaksinat në llogaritë e përdoruesve, hulumtuesit në kompaninë amerikane e kuptuan se mund të ndalnin keqinformimet që shihnin përdoruesit për vaksinat kundër COVID-19 dhe u ofruan atyre lajme nga burime të legjitimuara si Organizata Botërore e Shëndetësisë.