Botë

Franca synon masa kundër Britanisë rreth peshkimit

Foto: AP/Ilustrim
 

Zëdhënësi i Qeverisë franceze ka paralajmëruar se Parisi zyrtar do të nisë zbatimin e masave hakmarrëse ndaj Britanisë së Madhe që nga 2 nëntori, po qe se nuk arrihet një marrëveshje me vendin lidhur me përplasjen rreth licencave për peshkim.

Franca ka kundërshtuar vendimin e muajit të shkuar të marrë nga Britania dhe Ishulli i Jerseyit për t’ua refuzuar licencat dhjetëra anijeve franceze të peshkimit për operim në ujërat e tyre.