Botë

Vajza e presidentit të Filipineve kandidon për zëvendëspresidente

 

Sara Duterte-Carpio, vajza më e madhe e presidentit të Filipineve, Rodrigo Duterte, ka zyrtarizuar kandidaturën e saj për zëvendëspresidente, të shtunën.

Duterte-Carpio, 43-vjeçarja e cila e ka zëvendësuar babain e saj si kryetare e Davao Cityt, dhe e cila i tako një partie tjetër politike kishte dhënë më parë mesazhe të përziera për kandidimin, pavarësisht nga sondazhet e opinionit këtë vit që e renditnin atë si perspektivën numër një presidenciale.