Botë

Mungesa e ambasadorëve po e dëmton politikën e jashtme të Bidenit

 

Bideni ka nominuar 78 ambasadorë deri më 5 nëntor, ka bërë të ditur Shtëpia e Bardhë, por vetëm shtatë prej tyre, ose 9 për qind, janë konfirmuar nga Senati. Ish-presidentit Barack Obama dhe Donald Trump kishin 77, përkatësisht 70 për qind të të nominuarve për ambasadorë të konfirmuar në të njëjtën fazë

Joe Bideni do të mbajë të hënën një samit virtual të rëndësisë së madhe me homologun kinez, Xi Jinping, për rikthimin e autoritetit amerikan në skenën botërore. Por përpjekjet e presidentit po dëmtohen prej bllokadës në Uashington, që kërcënon ta dëmtojë diplomacinë amerikane, ka raportuar gazeta britanike “Guardian”.

Bideni ka nominuar 78 ambasadorë deri më 5 nëntor, ka bërë të ditur Shtëpia e Bardhë, por vetëm shtatë prej tyre, ose 9 për qind, janë konfirmuar nga Senati. Ish-presidentit Barack Obama dhe Donald Trump kishin 77, përkatësisht 70 për qind të të nominuarve për ambasadorë të konfirmuar në të njëjtën fazë.