Botë

Kërkohet që Brazili të kufizojë udhëtimet në Afrikë, Bolsonaro nuk i dëgjon

 

Rregullatori brazilian i shëndetësisë Anvisa rekomandoi të premten që udhëtimet të kufizoheshin nga disa vende afrikane për shkak të zbulimit të një varianti të ri COVID-19, por presidenti Jair Bolsonaro dukej se hodhi poshtë masa të tilla.

Anvisa tha se rekomandimi i saj, i cili do të kishte nevojë për miratimin e qeverisë për t'u zbatuar, ishte të pezullonte menjëherë fluturimet nga Afrika e Jugut, Botsvana, Lesoto, Eswatini, Namibia dhe Zimbabve.