Botë

Mashtrimi i kurdëve për një jetë më të mirë në Perëndim

Kur automjeti mbërriti në fund, ishte një minibus, jo makina e vogël që prisnin. Ramadani e dinte se një automjet më i madh do të ngjallte dyshimin e autoriteteve polake, por emigrantët hynë gjithsesi, sepse nuk mund të përballonin një ditë tjetër të ftohtë. Disa kilometra më poshtë rrugës, dëgjuan sirena. Minibusi dhe ëndrrat e tij u ndalën. Ramadani dhe gruaja e tij, tashmë pesëmuajshe shtatzënë, u kthyen në Dohuk në fluturimin e riatdhesimit të javës së kaluar, ëndrra e tij për një arratisje u shua

 

Kur automjeti mbërriti në fund, ishte një minibus, jo makina e vogël që prisnin. Ramadani e dinte se një automjet më i madh do të ngjallte dyshimin e autoriteteve polake, por emigrantët hynë gjithsesi, sepse nuk mund të përballonin një ditë tjetër të ftohtë. Disa kilometra më poshtë rrugës, dëgjuan sirena. Minibusi dhe ëndrrat e tij u ndalën. Ramadani dhe gruaja e tij, tashmë pesëmuajshe shtatzënë, u kthyen në Dohuk në fluturimin e riatdhesimit të javës së kaluar, ëndrra e tij për një arratisje u shua

Kontrabandisti kishte thënë se makina do të vinte për 10 minuta, por Zaid Ramadan ka pritur tri orë në pyllin e dendur në kufirin Poloni-Bjellorusi, i dëshpëruar për shenja të dritave të veturës- dhe një jetë të re në Evropë.

Gruaja e tij shtatzënë Delin dridhej nën një batanije. Ajo kishte qenë kundër largimit të tyre nga Dohuk, provincë malore në rajonin verior të Irakut të drejtuar nga kurdët. Udhëtimi ishte i rrezikshëm, i shtrenjtë dhe ndryshimi shumë drastik, i tha ajo.