Botë

Dalin pozitiv me variantin Omicron 13 pasagjerë që mbërrijnë në Holandë nga Afrika e Jugut

Foto: AP
 

Rreth 13 pasagjerë që udhëtuan në rrugë ajrore nga Afrika e Jugut në Holandë kanë rezultuar pozitivë për variantin e ri Omicron të koronavirusit, është bërë e ditur nga autoritetet zyrtare të këtij shteti.

Varianti i ri të cilin Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) e ka emëruar Omicron dhe e ka quajtur shqetësues, është zbuluar në Afrikë të Jugut për herë të parë, në fund të këtij muaji, ndërkohë që rastet e para me të kanë nisur të shfaqen në shumë shtete të tjera.