Botë

Filipinet synojnë të thyejnë rekord të vaksinimit

Foto: Associated Press/AP
 

Filipinet po synojnë t'i vaksinojnë nëntë milionë njerëz kundër koronavirusit brenda tri ditëve. Kjo duke përdorur forca sigurie dhe mijëra vullnetarë për ta administruar programin.

Fushata e imunizimit u zvogëlua pasi herën e kaluar ishte vendosur të vaksinohen rreth 15 milionë, mirëpo kjo nuk u bë për shkak të hezitimit të njerëzve për t'i vaksinuar.