Botë

Omicroni rikthen kohët e errëta

Kufizimet e reja, apo ndryshimet në ato të mëparshmet, po shfaqen gjithkah në botë, e sidomos në Evropë, ku udhëheqësit janë në gjendje të vështirë për të shpjeguar se çka do të thotë një premtim i thyer: që vaksinimi masiv nënkupton përfundimin e kufizimeve të urryera

 

Kufizimet e reja, apo ndryshimet në ato të mëparshmet, po shfaqen gjithkah në botë, e sidomos në Evropë, ku udhëheqësit janë në gjendje të vështirë për të shpjeguar se çka do të thotë një premtim i thyer: që vaksinimi masiv nënkupton përfundimin e kufizimeve të urryera

Grekët të cilët janë mbi moshën 60-vjeçare e që refuzojnë vaksinat e koronavirusit mund të dënohen me gjoba mujore deri në më shumë se një e katra e pensionit të tyre- një rregull i vështirë që politikanëve të vendit do t’u kushtojë me votë, por që do të shpëtojnë jetë.

Protestat javore në Holandë mbi vendimin e orës policore në 17:00 dhe kufizimeve të tjera kanë kaluar në dhunë, pavarësisht asaj që duket të jetë pranimi dërrmues i rregullave.