Botë

Talebanët thonë se gratë s’duhet të konsiderohen si prona, s’përmendet qasja në edukim

Foto: AP
 

Qeveria e talebanëve në Afganistan ka lëshuar të premten, 3 dhjetor, një dekret për të drejtat e grave, sipas të cilit gratë nuk duhet të konsiderohen “prona” dhe duhet të japin pëlqimin për martesë.

Megjithatë, në dokument nuk është përmendur qasja e tyre në edukim dhe punë jashtë shtëpisë.