Botë

Presidenti brazilian hetohet për deklaratat e tij lidhur me COVID-19

 

Gjykata e Lartë e Brazilit ka hapur një hetim mbi komentet e bëra nga presidenti Jair Bolsonaro, i cili pretendonte se vaksinat kundër COVID-19 mund ta rrisin mundësinë e kontraktimit të SIDA-s.

Komentet që Bolsonaro bëri gjatë një transmetimi të drejtpërdrejtë në mediat sociale në tetor, bënë që atij t’i ndaloheshin përkohësisht Facebooku dhe YouTube, sipas politikave të këtyre platformave për lajme të rreme.