Botë

Ukrainasit nëpër llogore, në pritje të Rusisë

Foto: AP
 

Ushtarët e Ukrainës në zonat e kontrolluara nga separatistët rusë, kanë thënë se janë gati për luftën me Rusinë në periudhën kur është raportuar për tubim të Ushtrisë ruse në kufi me shtetin ukrainas.

Derisa zyrtarët e Ukrainës kanë thënë se pushtimi rus mund të nisë në fillim të janarit, ushtarët nëpër llogore në zonat e Donetskut kanë thënë se do t’i ruajnë pozitat e tyre deri në fund. Ata kanë thënë se komandantët nuk dinë për qëllimet e vërteta të Rusisë, por u është bërë thirrje që të mos nënvlerësojnë armikun. Ukraina, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe aleatët perëndimorë janë shqetësuar me aktivitetet ushtarake të Rusisë në kufi me Ukrainën.