Botë

Pritjet e gjata për ushqim dhe karburant nëpër Evropë

 

Nga dyqanet e pajisjeve në Shtetet e Bashkuara deri te tregjet e ushqimit në Hungari dhe pompat e benzinës në Poloni, rritja e çmimeve të konsumit të nxitur nga kostot e larta të energjisë dhe ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit, po i vënë në hall familjet dhe bizneset në mbarë botën.

Rritja e inflacionit po çon në rritje të çmimeve të ushqimeve, gazit dhe produkteve të tjera dhe i fut familjet në dilemën ndërmjet futjes së dorës thellë në xhepat e tyre ose shtrëngimit të rripit. Në ekonomitë në zhvillim, kjo situatë është veçanërisht e tmerrshme.