Botë

Gjermania planifikon ta bëjë të detyrueshëm vaksinimin për disa vende pune

 

Qeveria gjermane e ardhshme dëshiron t'i bëjë të detyrueshme vaksinimet kundër COVID-19 nga 16 marsi për njerëzit që punojnë në spitale, shtëpi pleqsh dhe praktika të tjera mjekësore, sipas një kopje të projektligjit të cilën e ka parë Reuters të dielën.

Gjermania ka qenë e rezervuar në lidhje me bërjen e vaksinave të detyrueshme nga frika e përkeqësimit të mungesës së stafit mjekësor dhe të shtëpive të pleqve, por mbështetja është rritur për këtë ide pasi vendi është përballur me infeksione në rritje në një valë të katërt të pandemisë.