Botë

Partitë gjermane nënshkruajnë marrëveshjen e koalicionit

 

Partitë e Qeverisë së ardhshme gjermane kanë nënshkruar të martën marrëveshjen zyrtare të koalicionit, një ditë para se Olaf Scholz ta pranojë detyrën e kancelarit nga Angela Merkel.

Marrëveshja e draftuar muajin e kaluar nga Socialdemokratët, të Gjelbrit dhe Demokratët e Lirë ka marrë mbështetje të fuqishme prej anëtarësisë së tri partive. Kështu është trasuar rruga që Scholzi të zgjidhet të mërkurën në krye të Qeverisë së ekonomisë më të madhe në vend.