Botë

Austria do të heqë izolimin për personat e vaksinuar

 

 Kancelari i ri i Austrisë ka premtuar se do t’i japë fund izolimit kombëtar javën e ardhshme, por ka shtuar se izolimi nuk do të përfundojë edhe për personat e pavaksinuar.

Ky qëndrim vlerësohet se do të rrisë presionin ndaj austriakëve që po refuzojnë vaksinimin. Duke folur gjatë një konference për media në Vjenë, kancelari Karl Nehammer ka thënë se nuk vihet në dyshim heqja e izolimit, “porse halli është vetëm, si dhe cilat masa mbrojtëse do të merren” para zhbllokimit, raporton AP.