Botë

A do të përplasen SHBA-ja dhe Rusia në Ukrainë?

Zyrtarët e Inteligjencës amerikane vlerësuan javën e kaluar se Rusia po planifikon të vendosë rreth 175.000 trupa dhe pothuajse gjysma e tyre janë në përgatitje për një pushtim të mundshëm që mund të fillojë në fillim të vitit 2022

Zyrtarët ukrainas dhe ata perëndimorë janë të shqetësuar se grumbullimi i trupave ruse pranë Ukrainës mund të sinjalizojë planet e Moskës për të pushtuar ish-republikën sovjetike.

 

Marrëveshja e paqes e vitit 2015, e ndërmjetësuar nga Franca dhe Gjermania, ndihmoi në përfundimin e betejave në shkallë të gjerë, por përpjekjet për të arritur një zgjidhje politike kanë dështuar dhe përleshjet sporadike kanë vazhduar përgjatë vijës së tensionuar ndërmjet palëve

Zyrtarët ukrainas dhe ata perëndimorë janë të shqetësuar se grumbullimi i trupave ruse pranë Ukrainës mund të sinjalizojë planet e Moskës për të pushtuar ish-republikën sovjetike.

Kremlini ngulmon se nuk e ka këtë qëllim dhe ka akuzuar Ukrainën dhe mbështetësit e saj perëndimorë se këto janë pretendime sa për të mbuluar planet e tyre të supozuara agresive.