Botë

Protesta kundër dënimit të nobelistet

Foto: AP
 

Një grup i vogël njerëzish kanë protestuar kundër dënimit të lideres civile, të rrëzuar nga pushteti, Aung Su Ki, nga drejtësia e juntës ushtarake të Birmanisë. Ajo është dënuar me katër vjet burgim për nxitje dhe shkelje të kufizimeve të koronavirusit.

Protesta është mbajtur në Mandalaj, duke sinjalizuar kështu se pritet të ketë kundërshtim të vendimit të drejtësisë birmane, e cila kontrollohet nga gjeneralët e fuqishëm që e rrëzuan Kinë nga pushteti me grusht shtetin e 1 shkurtit.