Botë

Cila është e ardhmja e Merkelit?

 

Pas 16 vjetësh me samite rraskapitëse evropiane, negociatash për koalicione e videokonferencave të njëpasnjëshme me krerë shtetesh, Angela Merkel është zotuar për të kaluar të ardhmen duke ecur e lexuar libra. Por detajet e fundit të një zyre në qendër të Berlinit dhe intervistat me paralajmërime të fshehta sugjerojnë se bota ende s’e ka parë fundin e karrierës së ish-kancelares gjermane.

Kancelari i ri gjerman, Olaf Scholz, do të betohet para presidentit të mërkurën pasdite. Ndërsa Merkeli “do të tërhiqet nga jeta politike” dhe “s’do të marrë pjesë në asnjë takim për një periudhë disamuajshe”, ka thënë zëdhënësi i saj, Steffen Seibert.