Botë

Danimarka shtrëngon masat anti-COVID

 

Qeveria daneze ka vendosur që nxënësit e shkollave deri në klasën e 10-të duhet të studiojnë në distancë për ditët e fundit para Krishtlindjeve dhe urdhëroi që klubet e natës, baret dhe restorantet të mbyllen në mesnatë në përpjekje për të frenuar rritjen e rasteve me COVID-19, kryesisht për shkak të shfaqjes së variantit të ri Omicron. 

Kryeministrja Mette Frederiksen rekomandoi gjithashtu që njerëzit të punojnë nga shtëpia, ndaloi koncertet me më shumë se 50 njerëz dhe urdhëroi njerëzit të mbanin maska ​​​​në fytyrë në restorante kur nuk ulen.