Botë

Pakistani nuk merr pjesë në Samitin për Demokraci

 

Pakistani ka vendosur të mos marrë pjesë në Samitin për Demokraci të udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke thënë se Islamabadi është në kontakt me Uashingtonin për çështje të shumta dhe "ne mund të angazhohemi për këtë temë në një kohë të përshtatshme në të ardhmen".

“Pakistani ndërkohë do të vazhdojë të mbështesë të gjitha përpjekjet që synojnë forcimin e dialogut, angazhimit konstruktiv dhe bashkëpunimit ndërkombëtar për avancimin e qëllimeve tona të përbashkëta”, thuhet në deklaratë.