Botë

Kritikat e Bidenit për rënien e demokracisë

Presidenti Joe Biden u ka bërë thirrje pjesëmarrësve në Samitin e parë të Shtëpisë së Bardhë për Demokraci që të përmbysin “recesionin” e vazhdueshëm demokratik, që po shfaqet në një kohë të ngritjes së madhe të autoritarizmit në të gjithë botën dhe tensioneve të jashtëzakonshme në institucionet kyç të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

 

Ambasadorët kinezë dhe rusë në SHBA kanë shkruar ese të përbashkët në revistën politike të Interesit Kombëtar, duke akuzuar se Administrata e Bidenit po shfaq një “mentalitet të Luftës së Ftohtë”, që do të “nxisë përballje ideologjike dhe përçarje në botë”. Administrata, po ashtu, është përballur me kritika për mënyrën se si veproi për të vendosur se cilat shtete do të ftonte

Presidenti Joe Biden u ka bërë thirrje pjesëmarrësve në Samitin e parë të Shtëpisë së Bardhë për Demokraci që të përmbysin “recesionin” e vazhdueshëm demokratik, që po shfaqet në një kohë të ngritjes së madhe të autoritarizmit në të gjithë botën dhe tensioneve të jashtëzakonshme në institucionet kyç të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Samiti virtual dyditor, që ka nisur të enjten, është cilësuar si mundësi për liderët dhe ekspertët e shoqërisë civile prej rreth 110 shteteve për të bashkëpunuar në luftimin e korrupsionit dhe nxitjen e respektit për të drejtat e njeriut.