Botë

Biden paralajmëron Putinin: Rusia do të paguajë 'çmim të tmerrshëm' nëse pushton Ukrainën

 

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka thënë se i tha presidentit rus Vladimir Putin se Rusia do të paguajë një "çmim të tmerrshëm" dhe do të përballet me pasoja shkatërruese ekonomike nëse pushton Ukrainën.

Biden u tha gazetarëve se mundësia e dërgimit të trupave tokësorë të SHBA-së në Ukrainë në rast të një pushtimi rus nuk ishin "kurrë në tryezë", megjithëse Shteteve të Bashkuara dhe NATO-s do t'i kërkohej të dërgonin më shumë forca në vendet e NATO-s në krahun lindor për të forcuar mbrojtjen e tyre.