Botë

Pakistani do të mbledhë shtetet islamike për ta ndihmuar Afganistan

Foto: AP
 

Pakistani po grumbullon vendet myslimane për të ndihmuar Afganistanin të shmangë një fatkeqësi ekonomike dhe humanitare.

Disa ministra të jashtëm nga Organizata 57-anëtarëshe e Bashkëpunimit Islamik do takohen në Islamabad të dielën për të eksploruar mënyra për të ndihmuar Afganistanin ndërsa lundrojnë në realitetet e vështira politike të qeverisë së saj të drejtuar nga talebanët, tha të premten kryediplomati pakistanez.