Botë

NATO-ja po planifikon të dërgojë trupa shtesë në Bullgari e Rumani

Foto: AP
 

Pas shtimit të forcave ruse në kufi me Ukrainën, komandanti i lartë i NATO-s ka bërë thirrje për shtim të trupave në kufirin lindor të aleancës.

Sipas informatave të gazetës gjermane “Der Spiegel’, gjenerali amerikan Tod D. Wolters, komandanti suprem i forcave aleate për Evropë, i ka propozuar NATO-s nëpërmjet një videolidhje me shefat ushtarakë të shteteve partnere, të shtohet prezenca e trupave si në shtetet baltike dhe Poloni, ngjashëm edhe në Rumani e Bullgari. Trupat të shtohen nëpërmjet misionit EFP.